Sommerhilsen fra ordfører ’n

Sommeren står for tur, og vi tenker at sjelden har en sommerferie vært så etterlengtet som akkurat nå. For et år tilbake hadde vi en forventning om at Korona`n skulle slippe taket utover høsten. Ett år har gått og vi sitter med den samme forventningen på ny - denne gangen føler vi oss tryggere på at det faktisk blir sånn.

Det beste vi kan gjøre mens vi venter er å fortsette å holde på de gode smitteforebyggende vanene vi har etablert; vaske henda, holde avstand, møte opp til vaksinetime og bli hjemme om du har symptomer.

I Marker kan vi vel slå fast at vi har klart oss greit gjennom pandemien. Riktignok har mange hatt det tøft, og mange har jobba hardt, men samtidig har det vært fint å se hvordan folk har stilt opp for hverandre og for lokalsamfunnet for at vi sammen skal komme oss på best tenkelig vis gjennom denne dugnaden.

En konkret ting som har vært vanskelig og uvant for mange av oss under pandemien er at svenskegrensa tidvis har vært stengt eller at reiser over grensa har medført karantene. Mange her i bygda har savna samvær med familie og venner på andre sida, mens andre igjen har møtt utfordringer gjennom at de har vært avhengige av svensk arbeidskraft for å få hjula til å gå rundt i ulike virksomheter på norsk side. Historisk har det bestandig vært et tett og godt forhold mellom grensekommunene på begge sider, og nå gleder vi oss til å gjenoppta kontakten med naboene våre igjen.

Sommeren i Marker er fin! Det et høyt aktivitetsnivå, og det er mange engasjerte folk her som tilrettelegger og bidrar for å skape positive aktiviteter og tilbud til alle som oppholder seg i bygda vår. Ørje er et naturlig sentrum hvor mye handels- og kulturaktivitet foregår, og også ellers i Marker er det et hav av muligheter om man ønsker seg gode natur- og friluftsopplevelser. Jeg oppfordrer dere alle til å ta for seg av alt hva Marker har å by på nå i sommer!

Utover høsten gleder vi oss til at vi forhåpentligvis skal kunne «ta tilbake» hverdagen vår slik vi hadde det før - både på jobb og privat. Vi savner å gjøre ting vi gjorde før! Korona var noe vi ble ramma av sammen - så dette skal vi også komme oss ut av sammen.

Jeg ønsker dere alle en riktig god sommer, og jeg håper dere får noen velfortjente fridager hvor dere får kobla av og fylt på med det som er viktig akkurat for dere!

 

Theodor - ordfører